GLAZEN ONTWERP

Liggers zijn de “wenkbrauwkunst” van een raam. In plaats van vaste dwarsbalken te leveren die alleen voor esthetiek bestaan, rollen sommige fabrikanten “actieve” dwarsbalken uit die opengaan en een inlaat voor frisse lucht bieden.

Bovendien zien deze werkende vensters er aantrekkelijker uit omdat ze een diepere behuizing nodig hebben, zegt Franklin. “Actieve dwarsbalken hebben meer diepte, waardoor ze er niet uitzien als een plat stuk glas dat met een stukje omhulsel aan de muur is geplakt”, legt hij uit.

Huiseigenaren die op zoek zijn naar milieuvoordelen van een raamontwerp, moeten afstand nemen van configuraties zoals ramen in straalstijl in de vorm van halve manen, “zonnestralen” of cirkels, die niet opengaan.

Zelfs de duurste raamunit zal niet effectief werken als deze niet correct is geïnstalleerd. Pas op voor een aannemer die te sterk afhankelijk is van uitzetbare schuimen of kitten om een ​​raam goed te laten passen – deze materialen zijn niet waterdicht en kunnen onderweg tot problemen leiden. Pre-installatie waterdichting, vaak voltooid lang voordat ramen zijn geïnstalleerd, is de beste optie, zegt Jim DeLaPlaine, operationeel directeur van Building Engineering-Consultants van The Woodlands, Texas.

wingman-montage.nl